Közélet

Botka László szerint ,,csekély összeg" a kormány rezsitámogatása

Botka László szerint ,,csekély összeg" a kormány rezsitámogatása

2023. január 26., csütörtök
Botka László szerint ,,csekély összeg" a kormány rezsitámogatása

Két év kihagyás után ismét Közéleti Kávéházat tartottak Szegeden. Ennek apropóján Botka László polgármester beszélgetett a Szeged Televízió leköszönő hírigazgatójával, Balogh Judittal.

Az újságíró először arra kérte Botkát, összegezze, hogy viselte Szeged a pandémiát. Bár a polgármeser a szegedi lakosságot ,,példamutatóan fegyelmezettnek" nevezte, ugyanakkor kritizálta a kormányt, amiért az ingyenes parkolás - elmondása szerint - egymilliárd forintos lyukat ütött a város költségvetésén.

Ezt a kritikát már annak bevezetésekor is megfogalmazta, a szegedi jobboldal pedig erre úgy reagált: a parkolási díjjal járó pénz a lakosság zsebében maradt.

A Kávéházon azt is elmondta, személyes nehézségként élte meg, hogy egy személyben kellett döntéseket hoznia, mivel a testület nem ülésezhetett.

Sérelmezte, hogy Szegednek szolidaritási adót kell fizetnie, amit azoknak a településeknek kell fizetni, ahol az adóerő-képesség nagyon magas.

Botka arról is beszélt, hogy szerinte a kormánytól kapott 1,3 milliárd forintnyi rezsitámogatás ,,csekély összeg". Szegeden kívül azonban csak további 3 város részesült több mint egy milliárdos támogatásban.

A rezsitámogatáson felül egyébként a Tiszavirág Sportuszoda is külön támogatást kapott annak érdekében, hogy már 2023 márciusa előtt kinyithasson, ami meg is történt.

A kritikái ellenére a polgármester azt is kijelentette, hogy a tervezett beruházásokból ugyan kevesebb lesz, de nem mond le róluk a város: az óvodafelujításokat és a Kálvária sugárúti idősek otthona felújítását is folytatják. Azt is kijelentette, hogy a városi rendezvényeket - így a Borfesztivált és a Szegedi Ifjúsági Napokat is megtartják. Ahogy a Szegedi Szabadtéri Játékokat is, amely épp a városvezetés hibájából esett el súlyos pénzektől.

Kép forrása: Mihálik Edvin Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.