Közélet

Borovics Tamás kapta Szeged Kultúrájáért Díjat

Borovics Tamás kapta Szeged Kultúrájáért Díjat

2023. január 20., péntek
Borovics Tamás kapta Szeged Kultúrájáért Díjat

Fagler Erika zenepedagógus és Borovics Tamás színművész kapta idén aSzegedKultúrájáért díjat, az elismeréseket pénteken adták át a Tisza-parti városban, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen. A díjakat Binszki József várospolitikai alpolgármester adta át.

Idén ketten vehették át a Szeged Kultúrájáért Díjakat. Az egyik díjazott Fagler Erika zenepedagógus, karnagy, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola alapítója. Ének-zene tanárként, szakvezetőként, karnagyként, kórus- és iskolaalapítóként, a kórusélet és a zenei versenyek szervezőjeként tevékenykedik Szegeden, immár mintegy hat évtizede. Erdős Jánossal szoros együttműködésben negyedszázad alatt felvirágoztatták a városi gyakorló iskolában a kodályi nevelési elveken nyugvó ének-zenei tagozatos képzést. Kórusaikkal Európa számos országába juttatták el aszegedi kóruskultúra hírét, szakmódszertani és ismeretterjesztő írásai énektanár-generációk szemléletét alakították.

Borovics Tamás 1997 óta tevékenykedik Szegeden. A színház szereposztásainál vált jelentőssé a neve, az intézmény prózai tagozatának meghatározó, vezető személyisége. Rendszeresen játszik játékfilmekben, televíziós produkciókban, sorozatokban. A város közönsége közönségdíjakkal több ízben elismerte teljesítményét.

Az ünnepségen Kölcsey-éremmel ismerték el Réti Attila operaénekes, Goldmann Júlia író, Czene Zoltán dramaturg, Balogh Sándor szobrászművész, Kollár József népművelő, Csizmadia Edit helyismereti könyvtáros, Frauhammer Krisztina néprajzkutató, Tasnádi Gáborné idegenvezető, múzeumi önkéntes és Hajduné Gabnai Klára kórusvezető, a Hammido Alapfokú Iskola alapítójának tevékenységét.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.