Az orosz nagykövetség felrobbantásával fenyegetőzött egy Csongrád-Csanád vármegyei lakos

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly áprilisban azzal hívta fel a segélyhívót, hogy felrobbantja az orosz nagykövetséget – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint az egyik vármegyebeli település tanyavilágában élő férfi 2022. április 30-án, délután 6 órakor a felesége telefonjáról hívta fel a 112-es központi segélyhívót és közölte, hogy felrobbantott egy pótkocsit.

A vádlott közölte azt is, hogy másnap egy másik bombát bevisz az orosz nagykövetségre és felrobbantja azt 4 óra 5 perckor.

A bejelentést követő rendőri intézkedés a vádlott ingatlanán robbanóanyagot nem talált. A vádlott a bejelentésben valótlanul állította azt a köznyugalom megzavarására alkalmas tényt, hogy bombát robbantott illetve bombát fog robbantani.

A járási ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Kiderült, mi lesz a neve Márki-Zay Péter új pártjának

Következő sztori

Extrém mennyiségű csapadék zúdult egy nap alatt Magyarországra