Közélet

Az enyhe idő miatt már most megkezdődött a pollenszezon

Az enyhe idő miatt már most megkezdődött a pollenszezon

2023. január 13., péntek
Az enyhe idő miatt már most megkezdődött a pollenszezon

Az enyhe időjárás miatt megkezdődött az idei pollenszezon, a mogyoró virágpora már eléri az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A közleményükben azt írták, az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint már a kőris virágpora is jelen van a levegőben, azonban koncentrációjuk jellemzően még alacsony. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős változás, de a legkorábban virágzó fák pollenszórása az újabb felmelegedés hatására ismét erősödhet - tették hozzá.

Az NNK arra kéri a pollenallergiás betegeket, hogy fordítsanak gondot a megelőzésre és a tünetek enyhítésére. Ebben segít a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő polleninformációs szolgáltatása.

Az NNK javasolja azt is, hogy a mogyoró, az éger, a kőris, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére, és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.