Alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar gazdák támogatásai az idén is biztosítottak, és támaszt nyújtanak a nehezebb gazdasági körülmények között is – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetében.

Úgy fogalmazott, látszik a világban zajló folyamatokból, hogy ez az év sem lesz könnyű a mezőgazdaságban. A történelmi aszály hatásai, az orosz-ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következményeként megjelent energiaválság kikerülhetetlen hatással van mindenki életére.

Ismerjük és tisztában vagyunk a magyar gazdálkodók problémáival, és közösen meg tudunk küzdeni a nehézségekkel” – jelentette ki az agrárminiszter.

Nagy István hangsúlyozta, a tavalyi év nagy sikere, hogy az Európai Bizottság elfogadta a Közös agrárpolitika magyar stratégiai tervét, a 2027-ig tartó időszakban a Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született.

Kiemelte, a történelmi lehetőségeknek és forrásoknak köszönhetően alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium.

Az uniós források, a kiemelkedő arányú nemzeti költségvetési hozzájárulással együtt minden eddiginél nagyobb segítséget jelenthetnek a magyar vidék, a gazdálkodók és az élelmiszerfeldolgozók számára.

Az idei év első hónapjának legfontosabb gazdálkodási feladata az új agrártámogatási rendszer feltételeinek megismertetése és alkalmazása. Fontos, hogy a gazdák felkészüljenek az egységes kérelem tavaszi benyújtására. Ebben minden lehetséges eszközzel segítik őket – mondta Nagy István.

Előző sztori

Egy autó alkatrészeit akarta ellopni három fiatal Szegeden

Következő sztori

Virághagymákkal kereskedve csapta be a megrendelőket