Sport

Megvan! Nyertek a svédek, nyolcba jutott a magyar válogatott a világbajnokságon

Megvan! Nyertek a svédek, nyolcba jutott a magyar válogatott a világbajnokságon

2023. január 22., vasárnap
Megvan! Nyertek a svédek, nyolcba jutott a magyar válogatott a világbajnokságon

Rendkívül egyszerű volt a képlet a magyar válogatott utolsó középdöntős csoportmeccse előtt. Ha a magyar válogatott nyer a Zöld-foki köztársaság ellen és a csoport legutolsó meccsén a társházigazda svédek a papírformának megfelelően nyernek Portugália ellen, akkor hazai válogatott mellett a mieink kerülnek a nyolc közé. Válogatottunk keretéből ma Kovacsics Péter és Palasics Bálint maradt ki.

Már a himnuszok után érezhető volt, hogy válogatottunk a tőle elvárhatót megteszi a továbbjutásért (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Remek ritmusban és magabiztos játékkal kezdett a magyar csapat, szép góloknak tapsolhatott a lelátón ülő mintegy ötven magyar szurkoló. A gólszerzésben Bodó Richárd és Hanusz Egon járt az élen. Előbbi öt lövésből négyszer talált a kapuba, míg utóbbinak mindhárom lövése a kapuban kötött ki. A kapuban Mikler Roland átmentette erre a meccsre is formáját, igaz a zöld-fokiak nem is állították túl nehéz feladat elé. A félidő feléhez közeledve időt is kért az ellenfél hatgólos hátrányban kért időt. (15. perc: 11-6)

Nagyon nehezen tudták tartani a magyar játékosakat a zöld-foki védők (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

A magyarok lendülete nem csökkent, a zöld-fokiaké pedig továbbra sem jött meg. Nagy kedvvel és ami ennél is sokkal fontosabb rendkívül kevés hibával játszott nemzeti csapatunk. Folyamatosan kontroll alatt tartották a meccset, ez pedig lehetőséget adott arra, hogy a mai szakmai stáb forgassa a csapatot, mindenkit egységesen terhelve és pihentetve. (I. félidő: 22-15)

Minden tekintetben fölényben voltak a miaieink (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

A második játékrész sem hozott fordulatot egyik oldal játékában sem. Kényelmes vasárnapi meccset produkáltak, ahol érezhető volt, hogy egyik oldalon sem szeretnének komolyabb adok-kapokba belemenni. A magyar kapuban Székely Márton érkezett és nagyon gyorsan be is mutatott néhány bravúrt. A gólszerzésben továbbra is Bodó Richárd és Hanusz Egon jeleskedett, de melléjük felzárkózott Rosta Miklós is. A hét a hat elleni játékra váltó zöld-fokiak ellen a meccs végén sorozatban szerezte az üres kapus gólokat, így a vége előtt 5 perccel már tíz gól volt a különbség, a végére pedig tizenkettő volt a különbség. (Vége: 42-30)

Fordulatos első félidő után a biztos csoportgyőztes társházigazda Svédország a 40. percet követően meglépett és végül 32–30-ra győzte le Portugáliát a lengyel, svéd közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének II-es csoportjában, ezzel csoportmásodikként továbbjuttatva a magyar válogatottat a legjobb nyolc közé! Chema Rodríguez együttese ezzel kivívta a részvételt az olimpiai selejtezőtornán!

KÉZILABDA, FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ, II. CSOPORT (Göteborg)
Zöld-foki-szigetek–MAGYARORSZÁG 30–42 (15–22)
Göteborg, 3899 néző. V: Szekulics, Jovandics (szerbek)
MAGYARORSZÁG:
 Mikler R. – P. Rodríguez 3, Ancsin G. 4, HANUSZ 6, BÁNHIDI 5, BODÓ 7, BÓKA 7
Csere: 
Székely M. (kapus), Sipos A. 1, ROSTA M. 7 (2), Ilic Z. 1, Szita 1, Ligetvári, Bujdosó
Szövetségi kapitány: 
Chema Rodríguez
ZÖLD-FOKI SZIGETEK: 
Goncalves – Fortes, B. LANDIM 8 (1), Santos, L. Semedo 3, MORENO 6, Correia, E. Furtado 1 Csere: Almeida (kapus), E. Semedo 1, Andrade 2, ARAUJO 6, F. Landim, N. Pina, E. Furtado, D. Pina 3Szövetségi kapitány: Ljubomir Obradovics
Az eredmény alakulása.
8. p.: 7–5. 15. p.: 11–5. 19. p.: 14–7. 25. p.: 19–13. 42. p.: 29–22. 49. p.: 34–25. 56. p.: 38–29.
Kiállítások:
 2, ill. 8 perc
Hétméteresek:
 2/2, ill. 3/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.