Sport

A hajrában mentett pontot a Szeged-Csanád GA

A hajrában mentett pontot a Szeged-Csanád GA

2023. január 31., kedd
A hajrában mentett pontot a Szeged-Csanád GA

Sokáig hátrányban játszott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az ETO FC Győr ellen a labdarúgó NB II. tavaszi szezonnyitóján, ám a hajrában Temesvári Attila felhőfejesével egyenlítettek a kék-feketék és a győzelemhez is közelebb álltak a végén.

Az első játékrészben a győriek akarata érvényesült, a kevés helyzetükből egyet gólra is váltottak a vendégek: a 24. percben Lacza körmönfont átlövése becsapta Takács Jánost. A bekapott gólt érezhetően megfogta a szegedieket.

A fordulást követően sokkal magasabb sebességi fokozatba kapcsolat a házigazda. Szakály Dénes beadása után Papp Áron került nagy helyzetbe, ám a kapu mellé csúsztatott. Pár perccel később Gajdos Zsolt fejese kerülte el pár centivel a kaput.

A hajrában megfogyatkozott a győri együttes, miután Csinger a szegedieknél debütáló Prosser buktatásáért megkapta a második sárga lapját. A kék-feketék hamar kihasználták az emberelőnyt: a beívelt szabadrúgást Temesvári Attila bólintotta a kapuba a 88. percben.

Temesvári mindenkinél magasabbra emelkedett (Fotó: Szeged-Csanád GA/ Gémes Sándor)

Két perccel később megfordíthatta volna a meccset a Szeged, Haruna csúsztatása azonban a keresztlécen csattant, a kipattanót pedig Gajdos fölé rúgta, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a negyedik helyről várhatja a folytatást. Alekszandar Sztevanovics együttese vasárnap 15 órától a mumusnak számító Szentlőrinc csapatát látja vendégül a Szent Gellért Fórumban.

Alekszandar Sztevanovics: – Az első félidő nem tetszett, féltünk játszani, emiatt szomorú voltam, és ki kell elemezni az okokat. A második félidőben feljavult a játékunk, gyors oldalváltásokkal, nagyobb tempóban játszottunk. Hozzáteszem, a meccs első 45 percében a Győr agresszívebben futballozott, de gratulálok a saját játékosaimnak, mert nem adtuk fel, és egyenlítettünk.

Merkantil Bank Liga, 21. forduló
Szeged-Csanád GA – ETO FC Győr 1–1 (0–1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi József, Szalai Dániel).
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey (Beronja, 80.), Temesvári, Tóth B., Kővári – Simon Á. (Farkas A., 19.), Szakály D. – Papp Á. (Rédling, 80.), Gajdos, Kundrák (Prosser, 66.) – Bíró B. (Haruna, 66.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
ETO FC Győr Kovácsik – Kovács K., Csinger, Fodor F., Keresztes (Csontos, 78.) – Toma, Vitális (Kiss B., 78.), Kiss K. – Szendrei Á. (Babati, 48.), Morinígo (Priskin, 78.), Lacza (Szujó, 88.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Temesvári (88.), ill. Lacza (24.).
Kiállítva: Csinger (87.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.