Szórakozás

100 ezren voltak kíváncsiak a szegedi múzeum kiállításaira

100 ezren voltak kíváncsiak a szegedi múzeum kiállításaira

2023. január 11., szerda
100 ezren voltak kíváncsiak a szegedi múzeum kiállításaira

Több, mint 100 ezer látogató volt kíváncsi a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek kiállításaira 2022-ben. A legnépszerűbb tárlat a cowboy-indián kiállítás lett, több mint 40 ezren voltak kíváncsiak rá.

Több, mint 100 ezren tekintették meg a Móra Ferenc Múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait 2022-ben. A legnagyobbat a cowboy-indián kiállítás szólt, melyet 40 ezernél is többen látogattak meg. A legnépszerűbb időszak a nyári és őszi múzeumi éjszaka, valamint a decemberi, két ünnep közötti napok voltak.

A múzeumi kilátó is jól teljesített: a tetőterasz 2020 nyarán nyitott meg, a Tiszára és a belvárosra nyíló kilátása miatt sokak kedvelt ,,szelfipontja" lett.

A Fekete ház is sikerrel zárt, ahol az év első felében különleges képzőművészeti tárlatok, az év második felében pedig higiéniatörténeti kiállítás várta az érdeklődőket. A Vármúzeum szintén sokakat vonzott, ahol interaktív állandó kiállítás mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

A múzeum és annak kiállítóközpontjai március 3-ig zárva maradnak, utána viszont 2023-ra is izgalmas kiállításokkal várják a látogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.