Öt szegedi a kézilabda-válogatott világbajnoki keretében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2022. január 18. Bánhidi Bence, a magyar válogatott játékosa kezében a labdával a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában Izland ellen játszott mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. Körülötte izlandi játékosok, Aron Palmarsson (4), Bjarki Mar Elisson (8), Elvar Jónsson (9) és Ýmir Gíslason (11). MTI/Kovács Tamás

Huszonegy játékossal kezdi a felkészülést a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra José María Vaquero Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

“Ez lesz a legfontosabb verseny ebben az olimpiai ciklusban.

Természetesen az a célunk, hogy a legjobb formában legyünk a világbajnokságra. A játékosok még edzenek és meccseket játszanak klubjaikban, de azt követően előbb mi a kondicionális munkára helyezzük a hangsúlyt, december végén kezdjük a felkészülést” – idézte a magyar szövetség közleménye a spanyol szakembert.

A magyar válogatott január 5-én Ljutomerben, 7-én pedig Nagykanizsán játszik felkészülési mérkőzést Szlovéniával. A svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság csoportkörében a magyarok 12-én a Koreai Köztársasággal, 14-én Izlanddal, 16-án pedig Portugáliával találkoznak Kristianstadban. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, mérkőzésenként 16 léphet pályára.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE

kapusok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
jobbszélsők: Pedro Rodríguez Álvarez (MOL Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros)
jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb), Ancsin Gábor (MOL Tatabánya)
irányítók: Juhász Ádám (SL Benfica), Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TvB Stuttgart)
beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC)
balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencváros)
Tartalék: Győri Mátyás (MOL Tatabánya)

Előző sztori

Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb állama közé kerülhet

Következő sztori

SMS-ben küldött rémhír miatt nyomoz a rendőrség