Politika

Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel tárgyalt

2022. december 2., péntek
Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó.

Ennek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek, és ez alkalomból a két miniszterelnök jelenlétében délután ünnepséget tartanak a szlovéniai Cirkovcén.

Orbán Viktor és Robert Golob megállapította azt is, hogy Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli - ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a két vezető kiállt a határmenti térségek további gazdasági fejlesztése mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.