Meteor

Ónos szitálás váltja a hószállingózást

Ónos szitálás váltja a hószállingózást

2022. december 14., szerda
Ónos szitálás váltja a hószállingózást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök éjfélig jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, de éjszaka, illetve csütörtökön napközben átmenetileg - akár nagyobb területen is - szakadozottá válhat a felhőzet. Számottevő csapadék csütörtök estig az ország nagyobb részén nem valószínű, legfeljebb néhol lehet vegyes halmazállapotú csapadék:

a hószállingózást dél felől átmenetileg ónos szitálás, majd szitálás váltja fel,

illetve csütörtök hajnalban, reggel az északnyugati, északi határvidéken ónos eső is előfordulhat.

Csütörtök estétől délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, amelyből zömében már eső várható. A déli, délkeleti szél szerdán időnként megélénkülhet, estétől mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire -1 és +4 fok között valószínű, de az átmenetileg naposabb tájakon enyhébb lehet az idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.