Krimi

Négy és fél évet kaphat a férfi, aki a szegedi pályaudvaron kifosztott egy idős nőt

Négy és fél évet kaphat a férfi, aki a szegedi pályaudvaron kifosztott egy idős nőt

2022. december 13., kedd
Négy és fél évet kaphat a férfi, aki a szegedi pályaudvaron kifosztott egy idős nőt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki biciklivel közelítette meg a sértettet, majd letépte a nyakláncát – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlott idén július 11-én 10 óra körül lett figyelmes a 80-as éveiben járó, négykerekű járókocsival is nehezen közlekedő sértettre az egyik szegedi pályaudvaron.

A vádlott ezután követni kezdte az idős nőt, majd nem messze az egyik útkereszteződésben melléhajtott és kitépte a sértett nyakából az aranyláncát. A férfi ezután a helyszínről a mintegy 140 ezer forint értékű ékszerrel elmenekült. A sértett kára nem térült meg az eljárás során.

A vádlott a korábban rablás bűntette miatt kiszabott börtönbüntetéséből röviddel a cselekmény előtt szabadult, így különös, többszörös visszaesőnek minősül.

A járási ügyészség a férfit minősített kifosztás bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét a váddal egyezően az előkészítő ülésen elismeri, úgy abban az esetben a bíróság vele szemen 4 év 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.