Megszökött egy embercsempész Ásotthalom közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád megyében 15 esetben összesen 300 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 11 esetben összesen 152 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főúton 2022. december 10-én 0 óra 20 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú kisteherautót.

A sofőr azonban a rendőri ellenőrzést észlelve megállt, kiszállt és elszaladt a helyszínről. A jármű rakterében 13, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az embercsempészt a rendőrök keresik.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

(police.hu)

Előző sztori

Több kulturális együttműködést is fenntarthat a városvezetés

Következő sztori

,,Helló, Blökik!” – Orbán Viktor állatotthonnak adományozott