Egyetem

Korszerű technológiai adományt kapott a Szegedi Tudományegyetem

Korszerű technológiai adományt kapott a Szegedi Tudományegyetem

2022. december 8., csütörtök
Korszerű technológiai adományt kapott a Szegedi Tudományegyetem

Összesen 1000 darab vékonykliens munkaállomást adományoz a Delta Systems Kft. a Szegedi Tudományegyetem eszközparkjának fejlesztéséhez - jelentették be az egyetem rektori épületében megtartott sajtótájékoztatón, melynek keretében a szerződést is aláírták.

A Delta Technologies Nyrt. számos projekttel segítette az elmúlt évben többek között a kis- és közepes vállalatok digitalizációját, valamint a magyar köz- és felsőoktatás informatikai hátterének korszerűsítését. A cégcsoport az eddigi legnagyobb adományozását a Szegedi Tudományegyetem számára biztosítja.

- A megkötött üzletek sikeréből szeretnénk részesíteni a stratégiailag fontos partnereinket is - mondta Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, ez egyszerre jótékonyság és befektetés a jövőbe.

A Delta csoport egyik fontos fejlesztési részlege Szegeden található, így természetes volt, hogy az egyetemmel szoros kapcsolat alakul ki - mondta az ügyvezető igazgató.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora azt hangsúlyozta az adomány átvételekor, hogy az egyetem számára stratégiai fontosságú a működés digitalizációja, a digitális működési kultúra meghonosítása, ezzel tudnak ugyanis versenyben maradni a felsőoktatási intézmények között és így tudnak megfelelni a mai munkaerőpiaci elvárásoknak is.

A Delta mostani adománya a környezetvédelmi követelményeknek megfelelő, a munkaállomásokat a befogadó intézmények a tevékenységük fejlesztésére használhatják. Fendler Judit, az SZTE kancellárja elmondta, az eszközöket az SZTE közoktatási intézményeinek laborjaiban, az egyetemi könyvtárban, illetve a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban fogják alkalmazni erre a célra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.