Gazdaság

Két évvel meghosszabbítják a falusi csokot

Két évvel meghosszabbítják a falusi csokot

2022. december 30., péntek
Két évvel meghosszabbítják a falusi csokot

Két évvel meghosszabbítja a kormány a falusi csokot, így 2024 végéig igényelhető lesz az akár 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatás a gyermeket nevelő családok részére - jelentette be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Facebook-oldalán pénteken megjelent videóban.

Gyopáros Alpár elmondta: 2024. december 31-éig 2600 településen érhető el a meglévő ingatlanra vonatkozó felújítási és a bővítési lehetőség, és ugyanígy igényelhető az ingatlanvásárlást és a vásárolt ingatlan korszerűsítését segítő konstrukció.

A kormánybiztos felhívta a figyelmet arra, hogy módosult az érintett települések listája. Vannak községek, amelyek a jelentős mértékű lakosságszám-növekedés miatt lekerültek a listáról, de vannak új falusi csokos települések is - közölte, hangsúlyozva: érdemes az új lista alapján tájékozódni.

Elmondása szerint az állami segítség már egy gyermekkel is számottevő, három gyermekkel pedig akár tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást jelent, amelyhez az eddigi kamattámogatott hitel szintén elérhető a jövőben is. Emellett továbbra is igényelhető az áfavisszatérítés lehetősége, amely akár ötmillió forinttal is segítheti a családokat - közölte.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.