Közélet

Hosszasan vitáznak a Településkép védelmi törvényről

Hosszasan vitáznak a Településkép védelmi törvényről

2022. december 16., péntek
Hosszasan vitáznak a Településkép védelmi törvényről

Haág Zalán KDNP-s képviselő azért akarta levetetni a napirendi pontot, mert állítása szerint nem történt mögötte a városvezetés részéről semmilyen társadalmi konszenzus. Azt is hozzátette, ismét későn került fel a rendelet a rendszerbe, így az ellenzéknek nem volt ideje reagálni rá javaslatokkal.

Hozzátette, a rendeletben szereplő támogatásokat tovább kellene bővíteni, ahogy a rendelet hatására sem fognak maguktól megújulni. Chovanecz Kata egyetért abban, hogy új pályázati struktúrára van szükség az épületek felújításában. Haág Zalán azt is megjegyzi, ki kellene találni, hogy az Uniós forrásokból a városképet hogyan lehetne fejleszteni.

Tápai Péter a frakció nevében úgy összegez: támogatni fogják a rendeletet, ugyanakkor javasolja, hogy a városlakókat is bele kellene vonni a folyamatokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.