Hétfőn leeshet az első hó Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Időkép szerint a hétvégére egy mediterrán ciklon éri el térségünket, ami komolyabb lehűlést és csapadékot hoz magával. Vagyis a jövő hét elejére beállhat a télies fordulat.

Bár már egyre hamarabb sötétedik, és a hőmérséklet is igényli a nagykabátot, a karácsonyi vásáron és fényeken kívül semmi nem utal arra Szegeden, hogy tél lenne, hiszen még mindig várat magára a hóesés – legalábbis, ami az Alföld térségét illeti, Zala megye ugyanis a múlt héten már fehérbe öltözött.

Az előrejelzés szerint a kora tavaszi időjárás a héten velünk marad, de a hétvégével fordulat állhat be.

A hét közepétől már a kora reggelek is fagyosak lehetnek, de szombat környékére teljesen a térségünkbe kerül az a mediterrán ciklon, ami – hisszük vagy sem – eleinte akár 15 fok meleget is hozhat, sőt, még az ég is megdörrenhet.

Azonban ahogy a ciklon hátoldalára kerülünk – vasárnap-hétfő környékén -, úgy lép a helyébe a hideg, fagyos idő; az esőt nyugat, északnyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel, ezzel együtt az északira, északnyugatira forduló szél is nagy területen viharossá fokozódhat.

Hétfőre az egész országban tél lehet.

A prognózis kiemeli ugyanakkor, hogy mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ezért a csapadék területi eloszlása, illetve annak halmazállapota is bizonytalan még – így egyelőre nem érdemes hógolyócsatára készülni, intenzív fronthatásra viszont annál inkább.

Videó a cikkben!
Előző sztori

Akkor kell aszfaltozni, amikor jól esik!

Következő sztori

Őrizetbe vettek egy hatósági árral csaló, dél-alföldi benzinkutast