Első helyen az SZTE az oktatói kiválóságok listáján

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem országosan az első helyet érte el a HVG 2023-as felsőoktatási rangsorában oktatói kiválóság alapján – írja közleményében az intézmény.

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában. Az összesített rangsorban második helyen végzett az SZTE a magyar intézmények között, ezzel egyúttal a legjobb vidéki egyetem. hallgatói kiválóság szempontjából pedig a negyedik helyet tudhatja magáénak.

Idén az SZTE több kara is előrébb lépett az összesített kari listán: a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Fogorvostudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, valamint a Mezőgazdasági Kar is előkelőbb helyen végzett a tavalyihoz képest.

A HVG felsőoktatási rangsor készítői számos szempontot vesznek figyelembe a magyarországi intézmények és karok minősítésekor: az oktatói kiválóság vizsgálata során a tudományos fokozattal (PhD, DLA, CSc) rendelkező oktatók számát és arányát, az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA doktora címmel rendelkező oktatók arányát veszik figyelembe. A hallgatói kiválóságnak az első helyen felvételizők számát, a felvettek pontátlagát veszik figyelembe, valamint hogy a felvetteknek mekkora arányban van nyelvvizsgájuk és középiskolai versenyeredményük.

Előző sztori

Mélyponton a használtautó-import

Következő sztori

Orbán Viktor Albániába utazik