Egyetem

Első helyen az SZTE az oktatói kiválóságok listáján

Első helyen az SZTE az oktatói kiválóságok listáján

2022. december 5., hétfő
Első helyen az SZTE az oktatói kiválóságok listáján

A Szegedi Tudományegyetem országosan az első helyet érte el a HVG 2023-as felsőoktatási rangsorában oktatói kiválóság alapján - írja közleményében az intézmény.

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában. Az összesített rangsorban második helyen végzett az SZTE a magyar intézmények között, ezzel egyúttal a legjobb vidéki egyetem. hallgatói kiválóság szempontjából pedig a negyedik helyet tudhatja magáénak.

Idén az SZTE több kara is előrébb lépett az összesített kari listán: a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Fogorvostudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, valamint a Mezőgazdasági Kar is előkelőbb helyen végzett a tavalyihoz képest.

A HVG felsőoktatási rangsor készítői számos szempontot vesznek figyelembe a magyarországi intézmények és karok minősítésekor: az oktatói kiválóság vizsgálata során a tudományos fokozattal (PhD, DLA, CSc) rendelkező oktatók számát és arányát, az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA doktora címmel rendelkező oktatók arányát veszik figyelembe. A hallgatói kiválóságnak az első helyen felvételizők számát, a felvettek pontátlagát veszik figyelembe, valamint hogy a felvetteknek mekkora arányban van nyelvvizsgájuk és középiskolai versenyeredményük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.