Sport

Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

2022. december 29., csütörtök
Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Varga János olimpiai bajnok birkózó, a Nemzet Sportolója.

A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) csütörtöki hírlevele szerint a sportember haláláról Németh Szilárd, az MBSZ elnöke számolt be a Facebook-oldalán.

Varga Jánost 2018. október 29-én javasolták a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának, azután, hogy a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Kulcsár Győző szeptemberi halálával megüresedett egy hely a tizenkettőből.

Varga János az 1968-as mexikóvárosi olimpián nyert aranyérmet a kötöttfogásúak 57 kilogrammos súlycsoportjában, emellett kétszeres világ- és kétszeres Európa-, illetve 14-szeres magyar bajnok volt.

Az MBSZ hírlevele kitért arra, hogy Varga Jánost a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Birkózók Szövetsége és a szülővárosa, Abony saját halottjának tekinti, katonai tiszteletadás melletti temetéséről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.