Botka szerint megemelik a Szabadtéri támogatását, miközben ő miatta csökkentették le

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A költségvetés-módosítás ismertetése kapcsán Botka László jelezte: jövő évtől megemelhetik a Szabadtéri támogatását 300 millió forinttal.

Haág Zalán azonban megjegyezte: valójában a városvezetés szüntette meg azt a céget a Szabadtéri és a Szegedi Nemzeti Színház összevonásával, amire a Szegedi Szabadtéri Játékok 300 millió forintos állami támogatást kapott.

Botka szerint a Szabadtéri nem szűnt meg, hanem a Szegedi Nemzeti Színház lett a jogutódja. Még azt is kiemelte, hogy állítása szerint a kulturális államtitkár javaslatára történt mindez.

Tóth Károly szerint utólag kreált dolgokkal magyarázzák a Szabadtéri helyzetét, szerinte nem volt előjele annak, hogy a támogatás elvonása be fog következni.

Haág Zalán szerint más előadóművészeti kategória a színház, a nemzeti színház és a szabadtéri színház, a megszüntetés után pedig nem tudott ugyanarra a forrástípusra pályázni az intézmény. Kiemelte, Tápai és a kormány ,,ekézése” mellett nem említik meg, hogy a kormány támogatásával jött létre a Tiszavirág Sportuszoda, a klinikák fejlesztése, és a déli Tisza-híd tervezése is így kezdődött el. ,,Önök kérik a kormány támogatását, amit meg is kapnak” – szögezte le a KDNP-s képviselő.

Előző sztori

Hosszasan vitáznak a Településkép védelmi törvényről

Következő sztori

Mihálik Edvin a Paks2 miatt aggódik, Tápai szerint magába kellene szállnia a baloldalnak