Hírzóna

Átadták a felújított polgármesteri hivatalt Zákányszéken

Átadták a felújított polgármesteri hivatalt Zákányszéken

2022. december 20., kedd
Átadták a felújított polgármesteri hivatalt Zákányszéken

Kedden délelőtt hivatalosan is átadták a zákányszéki polgármesteri hivatal több mint 50 millió forintból felújított épületét. A modernizációhoz a Magyar Falu programban 28 milliót kapott a település – adta hírül a Délmagyar.

A lap tudósítása szerint Matuszka Antal, a település polgármestere az átadó ünnepségen elmondta, minden polgármesternek fontos volt az önkormányzati intézmények rendbetétele, ezért a polgármesteri hivatal mindig a végére maradt, a végére pedig sose jutott pénz, így csak apró karbantartások történtek.

De a homokháti emberek arról híresek, hogy nem könnyen adják fel az elképzeléseiket, és most sikerült felújítani. Nekünk ezt hozta a Jézuska

fogalmazott a település első embere.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a kormány további támogatásáról biztosította a polgármestert, majd a beruházást méltatta.

Bóna Zoltán miniszteri biztos, Gárgyán István Zákányszék korábbi, Matuszka Antal jelenlegi polgármestere és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő vágták át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Délmagyar/Arany T. János

Az építési munkák május 16-án kezdődtek, a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása október 28-án történt meg. A beruházás összköltsége 54,7 millió forint volt, amelyből 28 millió támogatás és mintegy 27 millió pedig önkormányzati saját forrás. A beruházás eredményeként a település fő közigazgatási épülete megkapta az évtizedek óta várt modern megjelenést, és biztosítottá vált az energiatakarékos működtetés is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.