A kis cégek is kapnak veszélyhelyzeti támogatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2 Gigawattóránál többet nem fogyasztó kis cégek is megkapják a veszélyhelyzeti támogatást, amennyiben még nincs 2023-as szerződésük az áramszolgáltatóval – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Mivel jelenleg is vannak olyan kisvállalkozások, melyeknek kifut az áramellátási szerződése a hónap végén, ezért a kormány most nekik próbál segíteni. A kormányrendelet értelmében január elsejétől az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztók ellátását az úgynevezett veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosítással rendezhetik.

Ezzel a valóban kis cégek élhetnek, ugyanis a feltétele, hogy a 2022-es tényleges fogyasztás nem haladja meg a 2 Gigawattórát.

További fontos kitétel, hogy a kihirdetést megelőzően nem rendelkeznek januártól élő áramszerződéssel vagy elfogadott ajánlattal.

A cégek december 19-ig jelentkezhetnek az ellátásra, az e-mail-címük megadásával nyilatkozatot kell tenniük az MVM Next honlapjának külön e célra létrehozott felületén. Ha ez megtörténik, januártól kezdődően határozatlan időtartamú villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre, melynek a felmondásra irányuló jognyilatkozat közlését követő második hónap első napjára felmondható. Amelyik cég így szerződés, havonta változó áron kap áramot. Hogy a veszélyhelyzeti ellátásra ki pályázik jogosan, azt az MVM Next ellenőrzi.

(via Index)

Előző sztori

Sikeresen gyérítik a kárókatonákat Csongrád-Csanád megyében

Következő sztori

Tovább emelkedett a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben Szegeden