Közlekedés

360 busszal bővülhet a Volánbusz flottája

360 busszal bővülhet a Volánbusz flottája

2022. december 23., péntek
360 busszal bővülhet a Volánbusz flottája

A járműfiatalítási program keretében jövőre újabb 360 autóbusz érkezhet a Volánbusz flottájába - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A legújabb kiírás alapján a Volánbusz 200 darab, legalább 40 ülőhelyes és 85 utas szállítására alkalmas, környezetkímélő, klimatizált, járványvédelmi kezeléssel ellátott járművet vásárolna.

Elvárás egyebek mellett a kerekesszék elhelyezését biztosító fedélzeti kialakítás, az elektronikus utastájékoztatási és kamerarendszer, valamint az utastéri USB-csatlakozó is.

További 160 buszt vennének legalább 45 ülőhellyel, összesen 80 férőhellyel, a másikhoz hasonló kényelmi, műszaki és járványvédelmi feltételekkel - írták.

A 2018-ban megkezdett járműfiatalítási program kezdete óta több mint 1800 új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz, a flotta átlagéletkora így 13,35 évről 10,9 évre csökkent. A társaság járművei az idén 530 millió utast szállítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.