Sport

Világbajnoki ezüstérmes a szegedi bokszoló

Világbajnoki ezüstérmes a szegedi bokszoló

2022. november 29., kedd
Világbajnoki ezüstérmes a szegedi bokszoló

Ezüstérmet szerzett a Szeged BC versenyzője, Gémes Levente a spanyolországi ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon. A 71 kilogrammban döntős Gémes üzbég ellenfelétől kapott ki a végső összecsapáson.

a 17 éves szegedi fiú 2018 óta az első magyar bokszoló, aki világversenyen döntőig jutott. Gál László tanítványának ez élete eddigi legjobb teljesítménye.

A Szeged BC első éves ifistája az ukrán Maha Dmitro ellen kezdett, utána a horvát Leon Buzikkal szemben nyert döntő fölénnyel. A negyeddöntőt kiütéssel nyerte, és az elődöntőben is egyértelmű fölénnyel győzött.

A fináléban a tavalyi Ázsia junior-bajnok és idén Ázsia ifjúsági aranyérmes üzbég Fazliddin Erkinbojev várt rá, akivel szemben a magyar sportoló nagyot küzdött, de az üzbég tudta tartani a ritmust, és egy kicsit eredményesebben jött ki az ütésváltásokból.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.