Gazdaság

Várakozások felett erősödött a magyar gazdaság

Várakozások felett erősödött a magyar gazdaság

2022. november 15., kedd
Várakozások felett erősödött a magyar gazdaság

A magyar gazdaság ellenáll a háború és szankciók káros hatásainak, hiszen a szakmai várakozások felett, a harmadik negyedévben 4,1 százalékkal, az első 9 hónapban pedig 6,1 százalékkal erősödött - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatközlését kommentálva a pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar GDP-adat az egyik legjobb az európai uniós országok között.

A növekedéshez alapot ad, hogy a kormány egymillió új munkahelyet teremtett 2010 óta; a magyar munkanélküliség továbbra is az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban - mutatott rá.

Kiemelte, hogy az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővültek.

Varga Mihály megjegyezte, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a brüsszeli szankciók jövőre válságba taszíthatják az európai gazdaságokat.

Magyarországon azon dolgozunk, hogy helyes gazdaságpolitikával ellensúlyozzuk a káros nemzetközi hatásokat és megvédjük a gazdaságot a visszaeséstől" - így fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.