Valamit kezdeni akar a rakparttal az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új pályázatot írt ki Szeged, ami a “szegedi rakpart komplex fejlesztése” nevet kapta. A tervek között nem másnak kell szerepelnie, minthogy a pályázó hogyan kötné össze a Huszár Mátyás rakpartot a Stefániával.

A Huszár Mátyás rakpart szebb napokat is megélt már: azon túl, hogy alkalmanként lezárják az autósok elől és annak eldugott helyein buliznak, nem igazán kezdett vele a városvezetést semmit.

Most azonban úgy tűnik, mégis kezdenének vele valamit.

A kiírt pályázatnak többek között azt kell tartalmaznia, hogy lehetne összekötni akadálymentesen a Roosevelt teret és a Stefániát a rakparttal. Mindennek kiemelt részét képezi, hogy a sok aszfalt és beton miatt csökkentsék a forróságot – vagyis zöldfelületeket kellene kialakítani.

A kiíró városvezetés kiemelte: a kivitelezésben a gyalogos és a kerékpáros forgalom kell, hogy előtérben legyen. Ezt ,,forgalomcsillapított” úttesttel akarják elérni, ráadásul egy rendezvénytér is helyet kapna a rakparton.

Ezen felül a város elképzelési között szerepel az útburkolat felülvizsgálata és annak javítása, a színezett aszfaltburkolat, és a LED közvilágítás kiépítése is. A tervezőnek gondoskodnia kell az uszadékterelőkről és egyéb segédeszközökről, valamint arról, hogy a kikötő bakok járda felöli részénél senki se tudjon beleesni a Tiszába.

Előző sztori

Tovább csökken a szegedi szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Következő sztori

Megszűnik a NIF, Lázár János tárcája veszi át a feladatköröket