Újabb illegális határátlépőket tartóztattak fel

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 379 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Magyarországon csütörtökön – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap kiadott statisztikájából. A rendőrség azt is közölte, hogy a legtöbb, 240 illegális migránst ismét Csongrád-Csanád megyében találták Ásotthalmon, Röszkén, Kübekházán, Szegeden, Zsombón és Domaszéken. Bács-Kiskun megyében ezúttal 51 határsértőre bukkantak, és a két megyében, a határkerítésnél összesen 286 embert akadályoztak meg abban, hogy törvénytelenül Magyarország területére lépjen. A két legérintettebb megyén kívül találtak migránsokat Békés megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron,Vas, Zala megyében és Budapesten is.

A feltartóztatott illegális migránsok szír, afgán, marokkói, tunéziai, indiai és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarországon csütörtökön embercsempészés miatt 2 eljárás indult. Rajkán a szlovák–magyar közös határellenőrzéskor egy cseh rendszámú gépkocsi 55 éves ukrán állampolgárságú vezetőjét állították meg, aki 34 migránst próbált Ausztriába vinni. Az M85-ös autópályán, a nagycenki lehajtónál pedig egy bolgár rendszámú kocsit állítottak meg, amit egy 21 éves román férfi vezetett. Ő kilenc migránst fuvarozott. Az embercsempészek akár 13 év börtönbüntetést is kaphatnak.

(kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Továbbra is hallgat a postabezárások ügyében a városvezetés

Következő sztori

Spórolás szegedi módra: elzárták a lakosság elől a gyálaréti focipályát