Tovább erősödik a határvédelem a déli határon, de szükség is van rá

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

,,Újabb jó hír a Homokhátságon élőknek és a szegedieknek”

– írta közösségi oldalán Mihálffy Béla.

A kormánypárti országgyűlési képviselő bejegyzéséből kiderül, hogy a kormány közel 65 millió forintot különített el a környező települések mezőőr szolgálatainak támogatására, ezzel segítve a határvédelemben nyújtott aktív segítségüket, tovább növelve a környéken élők biztonságát.

,,Továbbra is azért fogok dolgozni, hogy a határvédelemben és a migrációs nyomás megfékezésén dolgozó szervezetek támogatása biztosított legyen!”

– zárta bejegyzését a politikus.

BRUTÁLIS SZÁMOK

A határ védelmének megerősítésére komoly szükség van, mivel idén eddig 250 ezernél is több határsértőt fogtak el, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 108 ezer volt, egy-egy hétvégén több mint ezer, de nem egyszer több ezer migránst tartóztatnak fel vagy kísérnek vissza a határkerítéshez.

Ráadásul a bevándorlók egyre agresszívebben lépnek fel, két héttel ezelőtt az M5-ös autópályán rendőrökre lőttek, mindezt úgy, hogy civil autók voltak a közelben.

A múlt héten pedig a határ túoldalán, Horgos centrumában lövöldöztek illegális bevándorlók. A környéken, az erdős területen, közvetlen a határ közelében több ezer migráns várja azt, hogy embercsempészek átsegítsék a határkerítésen. A feszültség óriási köztük, ezt egy, a nyár elején történt egymás közötti összetűzés bizonyítja, amikor egy migránst lelőtt az egyik társa.

Az pedig szinte mindennapos, hogy a szerb hatóság tüzetesebb ellenőrzésekor fegyvereket, ráadásul nem is akrámilyen fegyvereket talál a migránsoknál.

A kormány még nyáron döntött arról, hogy a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzárat megerősíti és új határvédelmi rendszer kiépítését is elkezdte a déli határon, de a szeptemberben szolgálatukat kezdő határvadászok is a biztonság megerősítését szolgálják.

Bár Magyarország az Európai Unió határait védi, forrásokat, támogatást nem kap, a hazai és az európai baloldal támadásai viszont rendszeresek hazánk bevándorlás-politikájával szemben.

Előző sztori

Megvan, ki ellen kezdi az évet a magyar válogatott

Következő sztori

Továbbra is a gáz és olajkitermelés marad a Mol fő tevékenysége Algyőn