Politika

Tápai Péter: Hagyjon fel a Momentum a hazugságkampányával!

Tápai Péter: Hagyjon fel a Momentum a hazugságkampányával!

2022. november 11., péntek
Tápai Péter: Hagyjon fel a Momentum a hazugságkampányával!

Egy olvasónk jelezte néhány nappal ezelőtt, hogy „furcsa utcadíszeket kapott a Kárász utca Széchenyi tér felőli bejárata.” Öt, a Momentum politikai gondolatait megjelenítő tábla fogadja Szeged főutcájára érkezőket, hirdetve a párt narratíváit.

Így:

A nem feltétlen utcai kiállításra, és a belváros szívébe való tablók előtt tartott sajtótájékoztatót Tápai Péter. A szegedi Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy a Momentum, ahogy korábban is, most is hazugságra épít kampányt.

„Emlékszünk Hajnal Miklós diploma hazugságára vagy éppen Cseh Katalin céges ügyeire. Azt se felejtsük, hogy ez az a párt, amely a budapesti olimpia megrendezésének megakadályozásával kezdte magyarországi tevékenységét, és ezzel több millió magyar álmát gyilkoltak meg néhány hét leforgása alatt. Most sem tesznek másként, hiszen

azt hirdetik, náluk az igazság, amikor nap mint nap a háború folytatását és az elhibázott szankciók erőltetését szorgalmazzák még akkor is, ha mára már a Napnál világosabb, hogy Brüsszel szankciós politikája teszi tönkre Európát

és benne Magyarországot is.”-mondta a politikus.

A kormánypárti önkormányzati képviselő hozzátette, ha Donáth Annán, a tablók főszereplőjén és a párt EP képviselőjén múlna, akkor az égvilágon semmi nem szabna határt a szankciós élelmiszerár- és energiaár-emelkedésnek, és a magyar családok már rég magukra lettek volna hagyva.

„Eközben a magyar embereket egyedülálló intézkedések védik a szankciós áremelkedéstől,

hiszen a magyar lakosságnak a legalacsonyabb a gáz és az áram ára, és a kormány szerdai döntésének köszönhetően további élelmiszerekre is életbe lép az árstop.”-mutatott rá Tápai Péter.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a Momentum álságos módon a kormányt vádolja manipulációval és szemfényvesztéssel annak ellenére, hogy a legújabb

plakátkampányuk is bizonyítja, hogy az őket pénzelő tanácsadók már a megtévesztés, a félrevezetés és a behálózás teljes eszköztárát alkalmazzák, hogy a magyar társadalmat félrevezessék.

Mindezek fényében felszólítjuk a Momentumot, hogy hagyjon fel hazug kampányával, az energiákat inkább arra fordítsák, hogy brüsszeli elvtársaikat meggyőzzék, hagyjanak fel a háború támogatásával és az értelmetlen szankciók erőltetésével, mert ez a záloga, hogy Európában visszatérően az élet a régi kerékvágásba.”-zárta sajtótájékoztatóját Tápai Péter.

A MOMENTUM ÉS A VÁROS HALLGAT A PLAKÁTOKRÓL

Amikor az olvasói levelet megkaptuk, kérdéseket írtunk Mihalik Edvinnek, a Momentum helyi képviselőjének, a Momentumnak, és az önkormányzatnak. Ebben azt kérdeztük, hogy a baloldali párt mennyi pénzt fizetett a városnak azért, hogy a Kárász utcán hírdethessen, illetve a tablók felett jelzett megfigyelésre milyen eszközöket telepítettek, vagy ha ez nem történt meg, akkor a telepített kamerarendszer használatáért mennyit fizet a párt. Úgy tűnik, hogy kérdéseink érzékeny témára tapinthattak, mert egyik levelünkre sem kaptunk választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.