Sport

Sör helyett forralt bor-kezdődik a labdarúgó-világbajnokság

Sör helyett forralt bor-kezdődik a labdarúgó-világbajnokság

2022. november 20., vasárnap
Sör helyett forralt bor-kezdődik a labdarúgó-világbajnokság

Minden idők legfurcsább labdarúgó világbajnoksága kezdődik ma, magyar idő szerint 17 órakor Katarban. A mundial rengeteg kritikát kapott, és nagyon sokaknál a FIFA és az UEFA korrupciójának mintaképeként jelenik meg. A stadionok építésénél munkások haltak meg, az időjárás „alkalmatlansága” miatt légkondicionáltak lesznek a stadionok, de nagyon úgy néz ki, hogy a szurkolók sört sem ihatnak a meccsek előtt, mert azt betiltották. A FIFA által ezidáig támogatást nyerő politikai megnyilvánulsokat sem engedik Katarban, sőt figyelmeztettek annak mellőzésére. Ráadásul a történelemben még soha nem rendeztek ilyen későn, télen világbajnokságot.

A teraszos sörözés helyett a forralt boros, melegedős foci-vb lesz, amit ráadásul sokszor majd munka közben kell lesni a kezdési időpontok miatt. Furcsa lesz a világbajnokság, de a foci-vb az foci-vb.

A világbajnokság csoportbeosztása:

Minden fontos információ ide kattintva, a FIFA hivatalos oldalán található.

A december 18-ig tartó világbajnokság nyitónapján egyetlen meccset rendeznek, itt a házigazda Katar csap össze Ecuadorral, a találkozó magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

Ebben a stadionban lesz a nyitómeccs:

https://twitter.com/brfootball/status/1594328729244733440?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1594328729244733440%7Ctwgr%5Ef44b7f499a41d866d5def44ac362e95495c023df%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nemzetisport.hu%2Ffoci-vb-2022-elo

SZEGEDMA VB VENDÉG: GAJDOS ZSOLT

Lapunk minden nap egy labdarúgót, vagy labdarúgást szerető és a világbajnokságot követő közéleti személyt kérdez meg az éppen aktuális nap meccseiről. Elsőként a Szeged-Csanád GA NB II-es labdarúgócsapatának támadója, Gajdos Zsolt mondja el, mit vár nyitómeccstől és a világbajnokságtól.

-Kivételes világbajnokság lesz, novemberben furcsa is lesz egy kicsit vb meccseket nézni. A kezdési időpontokat nézve nem egyszer le is maradok majd a meccsekről, mert edzésünk lesz, vagy meccset játszunk, de majd bepótolom a lemaradásokat. Azt gondolom, hogy izgalmas meccsek lesznek és én brazil győzelemre számítok, de a portugálok is odaérhetnek a végén, Cristiano Ronaldonak külön szorítok is az utolsó világbajnokságán neki. Ami pedig a nyitómeccset illeti, természetesen nézni fogom. Szerintem nem is lesz rossz mérkőzés, ahol a hazai pályán játszó katariak plusz motivációval léphetnek pályára. Nem ők az esélyesek, de az első meccsen egy döntetlen elcsíphetnek-mondta lapunknak Gajdos Zsolt.

Izgalmas nyitómeccset és brazil vagy portugál győzelmet vár Szeged-Csandád GA labdarúgója

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.