Nem zár de változik két kormányablak ügyfélfogadási rendje Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem zár be, de az ügyfélfogadási rendje meváltozott két szegedi kormányablaknak november másodikától – írja a kormanyablak.hu. A Szőregi úti Nova bevásrlőközpontban és a Kereskedő közben található hivatalok kedden és szerdán reggel 8 és délután 4 között tartanak nyitva, a hét többi napján változatlan az ügyfélfogadás.

ENERGIAVÁLSÁG HOZZA A VÁLTOZÁST

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás. Az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. Továbbra is minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart. Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat.

Előző sztori

Szegeden zár be a legtöbb posta a vidéki városok közül

Következő sztori

A dollárbaloldalról készült videósorozat