Közélet

Megszállták a galambok a Belvárosi hidat

Megszállták a galambok a Belvárosi hidat

2022. november 2., szerda
Megszállták a galambok a Belvárosi hidat

A Szegeden láttam Facebook-csoportban alakult ki párbeszéd a szegedi galambhelyzetet illetően. Az egyik fórumozó jelezte, hogy a Belvárosi híd alját valósággal megszállták a különböző kórokozókat terjesztő madarak. Mindezeket fotókkal is illusztrálta:

Erre válaszolva volt, aki szóvá tette, hogy a Vértó környékén ugyancsak megnőtt a madarak száma. Szegeden régóta komoly problémát jelentenek a galambok, a belvárosi padok gyakran használhatatlanok a sok madárürüléktől. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Klauzál tér felett rendszeresen hatalmas rajban tesznek tiszteletköröket a galambok.

https://www.youtube.com/watch?v=EpKM4Cq-VEE&ab_channel=SzegedMa

Komoly betegségeket terjesztenek

Ahazipatika.comcikke szerint a galambok ürülékében gyakran megtalálhatóak a cryptococcus gombanemzetség tagjai, amelyek az ürülékkel szennyezett földben is megtelepszenek, belégzés útján pedig fertőzést is okozhatnak. Ha be is lélegzik a cryptococcus gombákat, a legtöbben nem lesznek betegek. Amennyiben viszont egy legyengült immunrendszerű ember érintkezik a kórokozókkal, úgy komolyabb mellkasi fertőzés, illetve akár agyhártyagyulladás is felléphet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.