Már online is kitölthető a nemzeti konzultáció

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a Facebookon közzétett nyilatkozatában kiemelte: jó pár hónap telt el a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági szankciókkal válaszolt.

Rámutatott: a következmények jól ismertek, a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában.

Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak, évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció – sorolta. Kitért arra is: a következmények ellenére Brüsszelben csak újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

“Mi ezzel nem értünk egyet, irányváltásra van szükség” – fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve: ha sokan vesznek részt a konzultációban, ezt el is tudják érni.

Ahogy – mint felidézte – azt is megakadályozták, hogy Magyarországra erőltessék a betelepítési kvótákat.

A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak, “most mi fizetjük a háború árát” – összegzett Dömötör Csaba, aki szerint egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy mondja el véleményét – közölte a politikus.

MTI

Előző sztori

Hatalmas bírósági reform következik

Következő sztori

Postabezárások: nem bírja abbahagyni a hangulatkeltést az önkormányzat, pedig vannak megoldások