Már 130 ezer autó kapott újfajta rendszámot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már több mint 130 ezer autó jár új, ,,címeres” rendszámmal – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Facebook-oldalán szombaton.

A bejegyezésben felidézik, hogy az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek Magyarországon július elsejétől kapnak négy betűből és három számból álló hatósági jelzést. Az új rendszámmal rendelkező autók száma az elmúlt egy hónapban több mint 30 ezerrel nőtt, és meghaladja a 130 ezret. Mint írják, a címeres rendszámtáblák több mint kétharmadát személygépjárművekre szerelték fel, amelyekből jelenleg több mint 95 ezer fut az utakon.

Beszámoltak arról is, hogy az egyénileg választott vagy egyedileg rendelt jelzések iránti érdeklődés októberben tovább csökkent. Az elmúlt hónapban valamivel 250 alatt maradt az igénylések száma, az országosan mintegy 1500 forgalomban lévő, egyedi rendszám nagyobb részét még júliusban adták ki.

A bejegyzésben kitértek arra, hogy az új autók számának növekedési aránya az elmúlt hónapokhoz képest nem változott, az eddigi adatokat egy teljes évre vetítve közel 400 ezer lenne az új gépjárművek száma. Ez meghaladja a tavalyi és tavalyelőtti 310-315 ezres darabszámot.

(via MTI)

Előző sztori

Készpénzt lopott ismerőse hátizsákjából egy férfi Makón

Következő sztori

Csodálatos mandarinrécét fotóztak le Újszegeden