Két migránscsoport lövöldözött egymásra Horgoson

Tegnap este több órán át tartó lövöldözés és rendőri akció történt Horgoson, Szerbiában. Az elsődleges információk szerint két migránscsoport csapott össze. Végül a hatóságok 50 főt állítottak elő.

Mint arról mi is tegnap este beszámoltunk, illegális bevándorlók lövöldöztek tegnap este Horgoson. A Szabad Magyar Szó információi szerint még este fél 10-kor is tartott a lövöldözés. Ugyanekkora sikerült a hatóságoknak 50 embert előállítani.

Az incidens azért is hátborzongató, mert nem Horgos külterületén, hanem annak utcáin történt, ahogy ez a jelenetekből is látszik.

A migránsok főként a Bartók Béla utcában, a kishatár felé vezető úton tartózkodtak.

 Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt mondta, ha a VMSZ nem vállalt volna eddig is kormányzati szerepet, még rosszabb lenne a migránshelyzet. Szerinte ,,tarthatatlan a helyzet”, ebben pedig Horgos mellett kiemelte Martonost, Nyugat-Bácskát és Szabadkát is.

– Egyre többen vannak Európában, akik rájönnek, hogy a magyar kormánynak van igaza, itthon pedig a VMSZ-nek – mondta. Kiemelte, szerinte ezért fontos a hármas egyeztetés. a magyar elnök, a szerb elnök és az osztrák kancellár között.

(via Szabad Magyar Szó, Mandiner)

Videó a cikkben
Előző sztori

Bevándórlók lövöldözhettek Horgos központjában, a nyílt utcán

Következő sztori

Darumadarak indulnak útnak a fogyatékkal élőkért