Karácsonyra eltűnhet a krumpli és a hagyma

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eltűnhetnek a gyökérzöldségek a boltok polcairól az év végére, mint például a hagyma és a burgonya. Az időjárás és az energiaválság is nehezítik a tárolást.

Lédó Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldségtermesztési alosztályának vezetője szerint mindig drágábban a zöldségek télen, mivel a tárolási költségeket is bele kell számítani az árba. A drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt azonban ennek a költsége is nagyon megemelkedett.

A VG információi szerint a termelők azt mérlegelik, érdemes-e egyáltalán betárolni a zöldségekből, vagy jobban megéri-e a betakarítást követően a föld mellől eladni a terményt.

A legtöbb háztartás a jelenlegi helyzetben igyekszik visszafogni kiadásait, így a termelők attól tartanak, hogy a megnövekedett tárolási költségeket jövőre nem tudják beépíteni az árakba.

Ráadásul a gyökérzöldségeknek egyébként sem volt túl jó a termése idén.

A legtöbben most szabadulnának meg a gyökérzöldségektől, mivel csak karácsonyig lehet minőségveszteség nélkül tárolni őket egyszerűen, utána speciális hűtőtárolóra van szükség ehhez, amiből nincs sok az országban.

(via Index)

Előző sztori

Elege lett Márki-Zay Péterből, ott hagyja a mozgalmát az egyik alapító

Következő sztori

Vasárnap is borús marad az idő