Ismét képregényfesztivált rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immár tizennegyedik alkalommal rendeznek képregényfesztivált a szegedi Somogyi-könyvtárban. Az eseményen kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják az érdeklődőket.

A műfaj klasszikusai mellett a kortárs irányzatokkal és alkotókkal is megismerkedhetünk. A képregényrajzolókat munka közben figyelhetjük meg, sőt, még az alkotáshoz is betársulhatunk.

Találkozhatunk az idén fél évszázados alkotói jubileumát ünneplő Fazekas Attilával, a legnagyobb képregényes életművel rendelkező magyar grafikusművésszel, valamint a világhírű szerb képregényalkotóval, Aleksandar Zograffal. Előadás hangzik el az irodalmi művek képes feldolgozásáról, a képregények mitológiateremtő tulajdonságairól, kulisszatitkokat hallhatnak az érdeklődők a Toldi – A malomkő árnyéka című képregény születéséről, s rendeznek kerekasztal-beszélgetést a női képregényhősökről.

Több tárlat is nyílik: válogatás látható Szabó Zoltán Ádám képregényes szakíró gyűjteményéből, kiállítást rendeznek Fazekas Attila alkotásaiból, bemutatnak néhány rajzot a  Toldi – A malomkő árnyéka című képregényalbumból, ahogy munkáival emlékeznek az idén nyáron elhunyt Sarlós Endrére is.

(MTI)

Előző sztori

Orbán Viktor: Higgadtságra van most szükség!

Következő sztori

Súlyos fenyegetést jelentenek az erőszakos migránsok Bakondi György szerint