Kultúra

Ismét képregényfesztivált rendeznek Szegeden

Ismét képregényfesztivált rendeznek Szegeden

2022. november 16., szerda
Ismét képregényfesztivált rendeznek Szegeden

Immár tizennegyedik alkalommal rendeznek képregényfesztivált a szegedi Somogyi-könyvtárban. Az eseményen kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják az érdeklődőket.

A műfaj klasszikusai mellett a kortárs irányzatokkal és alkotókkal is megismerkedhetünk. A képregényrajzolókat munka közben figyelhetjük meg, sőt, még az alkotáshoz is betársulhatunk.

Találkozhatunk az idén fél évszázados alkotói jubileumát ünneplő Fazekas Attilával, a legnagyobb képregényes életművel rendelkező magyar grafikusművésszel, valamint a világhírű szerb képregényalkotóval,Aleksandar Zograffal. Előadás hangzik el az irodalmi művek képes feldolgozásáról, a képregények mitológiateremtő tulajdonságairól, kulisszatitkokat hallhatnak az érdeklődők a Toldi-A malomkő árnyékacímű képregény születéséről, s rendeznek kerekasztal-beszélgetést a női képregényhősökről.

Több tárlat is nyílik: válogatás látható Szabó Zoltán Ádámképregényes szakíró gyűjteményéből, kiállítást rendeznek Fazekas Attila alkotásaiból, bemutatnak néhány rajzot a Toldi - A malomkő árnyékacímű képregényalbumból, ahogy munkáival emlékeznek az idén nyáron elhunyt Sarlós Endrére is.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.