Politika

Hollik szerint a baloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról

Hollik szerint a baloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról

2022. november 30., szerda
Hollik szerint a baloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról

A "dollárbaloldal" egyre többet hazudik a hónapok óta húzódó külföldi kampánytámogatásokról - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, felszólítva a baloldalt a pénz forrásának megnevezésére.

Hollik István az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, a "guruló dollárok ügyében" először csak néhány száz millió, aztán 1,8 milliárd forintos támogatásról beszélt a baloldal. A most nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből azonban tudható, hogy valójában 3 milliárd forint külföldi támogatást kaptak. Ennyi pénz érkezett a Soros Györgyhöz köthető Action for Democracy nevezetű szervezettől.

Értékelése szerint ez óriási összeg, főként azzal összevetve, hogy egy a választáson induló párt vagy pártszövetség, amennyiben minden választókerületben indít jelöltet, nagyjából 830 millió forint állami támogatásra jogosult.

A dollárbaloldal tehát több mint háromszor annyi pénzt kapott külföldről, mint amennyi a maximálisan igénybe vehető állami támogatás összege, és így kampányfinanszírozásának nagy része külföldről származott. "Ilyen az elmúlt harminc évben nem fordult elő, ezért ez a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb botránya" - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Éppen ezért itt az ideje, hogy a dollárbaloldal vezetése, élén Gyurcsány Ferenccel, végre elmondja, kitől kapták ezt a temérdek pénzt, és mit kért a pénzért cserébe - jelentette ki Hollik István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.