Meteor

Hétvégén leeshet az első hó Magyarországon

Hétvégén leeshet az első hó Magyarországon

2022. november 18., péntek
Hétvégén leeshet az első hó Magyarországon

Az időjárási előrejelzések alapján péntek délutántól kezdődően az Északi-középhegységben, vagyis a Mátra, a Bükk és a Zemplén magasabban fekvő területein több centiméteres hóréteg várható, és ezen térségek alacsonyabb síkvidéki részein is kialakulhat hólepel - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek délben az MTI-vel.

A Magyar Közút november 10-e óta már téli üzemmódban dolgozik, ennek megfelelően a szükséges előszórási, preventív sószórási munkákat is elvégzi még a havazás előtt az érintett megyékben. Ha a friss hó eléri a 3-5 centimétert a burkolaton, akkor kezdődhetnek majd az ekézési munkák - írták.

https://szegedma.hu/2022/11/felkeszult-a-telre-az-m5-os-autopalyat-kezelo-ceg

Az előrejelzések alapján az első hóeltakarítási és síkosságmentesítési beavatkozásokat az ország északi részén, vagyis Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében végezhetik majd a szakemberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.