Kultúra

Gitárfesztivált rendeznek Szegeden

Gitárfesztivált rendeznek Szegeden

2022. november 6., vasárnap
Gitárfesztivált rendeznek Szegeden

13 művész mutatkozik be az idei 23. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon. Az esemény Magyarország legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáreseménye.

7 magyar és 6 külföldi előadó mutatkozik be az idei fesztiválon, melyet a Dugonics András Piarista Gimnáziumban tartanak meg november 19. és 20. között.

A fesztivált Pavlovits Dávid, gitárművész-zeneszerző alapította 1999-ben. Ő maga több, mint 30 országban lépett fel, olyan kultikus helyeket megjárva, mint New Yorkban a Carnegie Hall, illetve Montreal, Moszkva, Ankara, Sanghaj. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának docenseként az ország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klasszikus gitár közösségét fogja össze. A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató győztesei közül többeket is ő tanított.

A fesztivál nem csak fellépési lehetőséget, de jelentős szakmai támogatást is jelent a fiatal művészek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.