Elege lett Márki-Zay Péterből, ott hagyja a mozgalmát az egyik alapító

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilép a Mindenki Magyarországa Mozgalomból Üveges Gábor hernádszentandrási polgármester. A kilépés mögött az állhat, hogy a politikus kiábrándult Márki-Zay Péterből.

Üveges Gábor döntéséről a Németországban élő Bálint Natália operaénekesnő számolt be Facebook-bejegyzésében, melyet azóta maga a politikus is megosztott.

A posztból kiderül: vélhetően nem Üveges az egyetlen, akinek megingott a bizalma Márki-Zay felé.

Az operaénekesnő szerint, aki egyébként gyakran kritizálja a kormányt, ,,roppant érzéketlenségről és politikai dilettantizmusról” tett tanúbizonyságot a hódmezővásárhelyi polgármester, miután amerikai lottónyeremény-átadásos díszletek között, megalázta az egyik, állásából felmentett tanárt – és többek között ezzel is alátámasztotta, hogy amerikai pénzekből finanszírozták a tanártüntetéseket.

Mint mondta, nemrég telefonon beszélt Üveges Gáborral, aki polgármesteri tevékenysége mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítótagja is volt. A távozásának fő oka a poszt szerint az volt, hogy “az ego fontossága megelőzte az ügy fontosságát”. Az énekesnő azt is megemlíti, Üveges azért nem számolt be távozásáról, mert ,,nem akart vele haknizni.”

Természetes, hogy a választások idején az MMM Márki-Zay Péter személyéről szólt leginkább. De azáltal, hogy ez nem változott, valamint a tény, hogy megjelent a retorikában a párt létrehozása, megszűnt integratív szervezet lenni – írja az énekesnő. Azt is megemlíti, hogy Üveges Gábor, mint alapító távozásáról semmit nem kommunikált a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Bálint Natália posztja alatt aztán a polgármester maga is megnyilvánult: ,,Az eredménynek előfeltétele, hogy meglássa az ember, az energiáját mikor, mibe, kivel, és hogyan fekteti… Egy közéleti szerepvállalásnak, eredményességnek is megvan a maga ritmusa… Sajnos sokan úgy látják, hogy az életben a “most kettőt hátra”, az a feladással egyenlő… Aki érteni képes a felszín mögötti világot, pontosan érzi, hogy ez nagyon nincs így… A hitelesség, az erő, az eredményesség, a megújulás nem a folyamatos nyüzsgés következménye.” – írja. Az írásból egyébként az is kiderül, hogy nem indul újra a polgármesteri székért 2024-ben Hernádszentandráson a politikus, aki már 16 éve vezeti a települést.

Meglátása szerint ráadásul az általános bizalmatlanság az ellenzék irányába oda vezet, hogy 2024-ben az ellenzéki vezetésű települések 80%-át visszaszerzik a kormánypártok.

Üveges Gábor egyébként a választási kampány idején az ellenzéki összefogás szakpolitikaikabinet-vezetőinek listáján is rajta volt.

(via Index)

Előző sztori

Csodálatos mandarinrécét fotóztak le Újszegeden

Következő sztori

Karácsonyra eltűnhet a krumpli és a hagyma