Közélet

Elege lett Márki-Zay Péterből, ott hagyja a mozgalmát az egyik alapító

Elege lett Márki-Zay Péterből, ott hagyja a mozgalmát az egyik alapító

2022. november 5., szombat
Elege lett Márki-Zay Péterből, ott hagyja a mozgalmát az egyik alapító

Kilép a Mindenki Magyarországa Mozgalomból Üveges Gábor hernádszentandrási polgármester. A kilépés mögött az állhat, hogy a politikus kiábrándult Márki-Zay Péterből.

Üveges Gábor döntéséről a Németországban élő Bálint Natália operaénekesnő számolt be Facebook-bejegyzésében, melyet azóta maga a politikus is megosztott.

A posztból kiderül: vélhetően nem Üveges az egyetlen, akinek megingott a bizalma Márki-Zay felé.

Az operaénekesnő szerint, aki egyébként gyakran kritizálja a kormányt, ,,roppant érzéketlenségről és politikai dilettantizmusról" tett tanúbizonyságot a hódmezővásárhelyi polgármester, miután amerikai lottónyeremény-átadásos díszletek között, megalázta az egyik, állásából felmentett tanárt - és többek között ezzel is alátámasztotta, hogy amerikai pénzekből finanszírozták a tanártüntetéseket.

Mint mondta, nemrég telefonon beszélt Üveges Gáborral, aki polgármesteri tevékenysége mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítótagja is volt. A távozásának fő oka a poszt szerint az volt, hogy “az ego fontossága megelőzte az ügy fontosságát”. Az énekesnő azt is megemlíti, Üveges azért nem számolt be távozásáról, mert ,,nem akart vele haknizni."

Természetes, hogy a választások idején az MMM Márki-Zay Péter személyéről szólt leginkább. De azáltal, hogy ez nem változott, valamint a tény, hogy megjelent a retorikában a párt létrehozása, megszűnt integratív szervezet lenni - írja az énekesnő. Azt is megemlíti, hogy Üveges Gábor, mint alapító távozásáról semmit nem kommunikált a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Bálint Natália posztja alatt aztán a polgármester maga is megnyilvánult: ,,Az eredménynek előfeltétele, hogy meglássa az ember, az energiáját mikor, mibe, kivel, és hogyan fekteti... Egy közéleti szerepvállalásnak, eredményességnek is megvan a maga ritmusa... Sajnos sokan úgy látják, hogy az életben a "most kettőt hátra", az a feladással egyenlő... Aki érteni képes a felszín mögötti világot, pontosan érzi, hogy ez nagyon nincs így... A hitelesség, az erő, az eredményesség, a megújulás nem a folyamatos nyüzsgés következménye." - írja. Az írásból egyébként az is kiderül, hogy nem indul újra a polgármesteri székért 2024-ben Hernádszentandráson a politikus, aki már 16 éve vezeti a települést.

Meglátása szerint ráadásul az általános bizalmatlanság az ellenzék irányába oda vezet, hogy 2024-ben az ellenzéki vezetésű települések 80%-át visszaszerzik a kormánypártok.

Üveges Gábor egyébként a választási kampány idején az ellenzéki összefogás szakpolitikaikabinet-vezetőinek listáján is rajta volt.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.