Egyetem

Az elmúlt évek legnagyobb projktje kezdődik az SZTE-n

Az elmúlt évek legnagyobb projktje kezdődik az SZTE-n

2022. november 10., csütörtök
Az elmúlt évek legnagyobb projktje kezdődik az SZTE-n


Négyéves, az oktatás digitalizációját, a képzések fejlesztését és az intézményi infrastruktúra megújítását segítő program indul uniós támogatással, 5,5 milliárd forintos költségvetéssel a Szegedi Tudományegyetemen.

Fendler Judit kancellár a projektet bemutató csütörtöki konferencián elmondta, a Komplex digitális modellváltás - intelligens fokozatváltás című program az elmúlt évek egyik legnagyobb projektje az egyetem életében. Úgy fogalmazott, az elnyert pályázati támogatással tágultak az egyetem lehetőségei, így az a digitális igényeknek és elvárásoknak is meg fog felelni.

"A projekt célja, hogy megfelelő kulcskompetenciákkal lássák el az egyetemi hallgatókat, ezek közül a digitális kompetenciát, a vezetői készségek elsajátítását és a transzverzális készségeket emelte ki. A programban nemcsak a hallgatók, hanem az oktatók is részt vesznek"-foglalta össze Gellén Klára oktatási rektorhelyettes.

A projekt három pilléren nyugszik: az oktatás digitalizációján (eszközbeszerzésen), a képzések és készségek fejlesztésén, valamint az intézményi infrastruktúra megújításán. Az 5,5 milliárd forint uniós támogatásból

több mint háromezer digitális eszköz telepítése és a bölcsészettudományi kar egyik épületének energiahatékonysági felújítása valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.