Balhé

Árammal akart megölni egy fegyőrt két fogvatartott

Árammal akart megölni egy fegyőrt két fogvatartott

2022. november 10., csütörtök
Árammal akart megölni egy fegyőrt két fogvatartott

Áramot akart vezetni két fogvatartott a zárkaajtó kilincsébe, hogy meggyilkoljon egy fegyőrt, egyikük csütörtökön állt bíróság elé. A Szegedi Törvényszéken kezdődött perben a 44 éves férfit emberölés előkészületének bűntettével vádolják.

A jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlott és társa azért akarta megölni a fegyőrt, mert nem jutott hozzá megszokott kávéjához és dohányához, emiatt felháborodott. Az eset 2020 szeptemberében történt. A két férfi haragját az is erősítette, hogy a felügyelők azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigit más cellák fogvatartottjai juttassák át a zárkájukba.

Felháborodásukban megbeszélték, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a teljesen fém zárkaajtó kilincsébe.

Mindezt azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőt halálos áramütés érje.

Az ehhez szükséges munkálatokat a fogvatartottak még aznap megkezdték. Befejezni viszont már nem tudták, mivel az egyik őr kiszúrta őket.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben, beismerése esetén - amennyiben lemond a tárgyalás jogáról - négy év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A jogszabályok alapján a vádlott büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.