Alapjogokért Központ: a baloldali EP-képviselők el akarják venni a magyaroktól az olcsó energiát

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap az Európai Parlamentben a baloldal EP képviselői ismét Magyarország érdekei ellen szavaztak. Megszavazták, hogy “szorgalmazza az orosz fosszilis tüzelőanyagok és urán uniós importjára vonatkozó azonnali és teljes embargót, valamint az Északi Áramlat 1 és 2 csővezeték teljes leállítását Oroszország agresszív háborúja finanszírozásának megszüntetése érdekében” – hívja fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ (AK).

Mint írták, Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Cseh Katalin, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba és Rónai Sándor megszavazták, hogy az EU azonnal, teljes körűen vonja embargó alá az orosz kőolajat, földgázt, és az atomenergiát. 

A magyarországi baloldali politikusok tehát azt akarjak, hogy a magyar otthonok, gyárak fűtés, üzemanyag és áram nélkül maradjanak. Ezzel a baloldali EP-képviselők megfosztanák a magyar embereket attól, hogy megfizethető energiához jussanak hozzá

 – emelték ki.

Az AK szerint “ezek a baloldali képviselők vagy nem tudják, mit tesznek, vagy tudják, de direkt ártani akarnak az országnak. Ezek a döntések ugyanis rosszak Magyarországnak, tönkretennék a gazdaságunkat, ezért egy, a józan ész talaján álló képviselő soha nem támogathatná azokat”.

A baloldaliak mégis megtették, mégis támogatják a rossz döntéseket. Egyszer azonban nekik is el kell számolniuk a választóikkal és Magyarország népével! – írták. 

Előző sztori

Az energiaválságot kutatja az SZTE

Következő sztori

Még idén megkötheti a megállapodást az Európai Bizottsággal Magyarország, érkezhetnek az uniós