Közélet

Ajándékgyűjtő akciót kezdeményeztek a szegedi papnövendékek

Ajándékgyűjtő akciót kezdeményeztek a szegedi papnövendékek

2022. november 28., hétfő
Ajándékgyűjtő akciót kezdeményeztek a szegedi papnövendékek

Egy szívvel, közösen címmel ajándékgyűjtő akciót kezdeményeztek a Szent Gellért Szeminárium papnövendékei. A karácsonyi ajándékokat 100 nehéz sorsú gyermeknek juttatják el az egyházmegye hitoktatóinak segítségével.

Serfőző Levente, a Szent Gellért Szeminárium prefektusa lapunknak elmondta, a kezdeményezést még 2020 decemberében, a koronavírus-járvány első hulláma alatt indították el a szegedi papnövendékek.

A covid időszakában nem tudtuk megtartani a lelkinapokat az iskolákban, ezért a papnövendékek elhatározták, hogy megajándékozzák azokat a hittanos gyerekeket, akik nehéz körülmények között élnek.

mesélt a kezdetekről Serfőző Levente.

Hozzátette, ebből a kezdeményezésből nőtte ki magát a mostani ajándékgyűjtő akció, amit harmadik alkalommal szerveznek meg és amely keretében 100 gyermeket ajándékoznak meg első körben.

A prefektus kiemelte, a hitoktatókon keresztül el tudják érni a megajándékozott gyerekeket, ismerik őket, tisztában vannak a családi hátterükkel, így látják, hogy mire van szükségük. Minden esetben személyre szabott, konkrét ajándékot készítenek a gyermekeknek. Sokszor a testvéreket is meglepik valamivel – hangsúlyozta.

Serfőző Levente azt is elmondta, hogy a Szeged-Csanádi egyházmegye teljes területéről érkeznek felajánlások. A legfiatalabb megajándékozott gyermek 2 hónapos, míg a legidősebb 14 éves.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.