Sport

Videó: bombagóllal nyert a hajrában a Szeged-Csanád GA

Videó: bombagóllal nyert a hajrában a Szeged-Csanád GA

2022. október 3., hétfő
Videó: bombagóllal nyert a hajrában a Szeged-Csanád GA

A háromhetes bajnoki szünet végeztével a Budafok ellen folytatta a Merkantil Bank Liga küzdelmeit a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban.

Az első játékrész kevés lehetőséget hozott, jobbára mezőnyjáték dominált. A vendégek az első sarokrúgásukat követően büntetőhöz jutottak, miután Szatmári buktatta Vargát. A tizenegyest a csapatkapitány Kovács Dávid higgadtan értékesítette.

Még a szünet előtt összejött az egyenlítés a szegedieknek: Simon szabadrúgása után a kimozduló Gundel-Takács kapus leütötte a fejelni igyekvő Szilágyit, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. A tizenegyeshez Bíró Bence állt oda és magabiztosan a kapuba gurította a labdát.

A fordulás után hamar megfogyatkozott a Budafok, miután Csonka Kundrák buktatásáért megkapta a második sárga lapját. A kiállítást követően egyértelművé vált a szegediek fölénye, csak idők kérdése volt, mikor szereznek újabb gólt.

A mindent eldöntő találat a 86. percben érkezett: Szakály szögletét Gundel-Takács középre ütött ki, a kipattanót Könczey Márk két állítást követően elemi erővel bombázta a budafoki kapuba, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia sorozatban hatodik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen és ezzel már a 6. helyen áll a tabellán. Alekszandar Sztevanovics együttese szerdán Tiszakécskén lép pályára, majd vasárnap az újonc Mosonmagyaróvárt fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga, 9. forduló 
Szeged-Csanád GA – Budafoki MTE 2–1 (1–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Takács Tamás (Garai Péter, Sinkovicz Dániel)
Szeged-Csanád GA Molnár F. – Könczey, Vári, Szilágyi Z., Tóth B. – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 64.) – Kundrák (Rédling, 90+2.), Szatmári (Szakály, 64.), Gajdos (Pintér Á., 81.) – Bíró B. (Haruna, 90+2.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Budafoki MTE: Gundel-Takács – Csonka A., Jagodics M., Romics, Kalmár O. – Kovács D., Adorján (Soltész, 57.), Oláh B. (Margitics, 66.) – Varga D. (Sós, a szünetben), Tischler (Fótyik, 57.), Horváth O. (Györgyi, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Gól: Bíró B. (43. – 11-esből), Könczey (86.), ill. Kovács D. (26. – 11-esből)
Kiállítva: Csonka A. (53.) 

Alekszandar Sztevanovics –  A legfontosabb, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy nehéz és speciális lesz a meccs, de megmutattuk a karakterünket. Az elején nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, és ezt a Budafok kihasználta. Nem adjuk fel soha, ez nagy dolog. 

Mátyus János: – Mozgalmas meccs volt, valóban jól kezdtünk, és megérdemelten vezettünk, de az egyenlítés sem volt érdemtelen. Döntő momentum volt, hogy tíz emberre fogyatkoztunk, ezután megtettünk mindent, és csak néhány perc kellett a bravúros pontszerzéshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.