Közélet

Tényekkel vitatkozik a városvezetés a Cserepes sor ügyében

Tényekkel vitatkozik a városvezetés a Cserepes sor ügyében

2022. október 11., kedd
Tényekkel vitatkozik a városvezetés a Cserepes sor ügyében

Felpörögtek az események a Cserepes sor 9-14 alatti ingatlanok ügyében. Mint azt megírtuk, a pénteki közgyűlésen éles vita alakult ki a közgyűlésen, ami a napokban sem csitult. Botka László polgármester egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője, Chovanecz Kata durva ajánlatot hozott a lakóktól, amivel tulajdonképpen a szegregátum felszámolását akadályozza.

A Cserepes sor lakói cáfolták a polgármestert

Hétfőn az érintett ingatlan lakóival beszéltünk, akik cáfolták, hogy a város bármilyen megállapodásra törekedett volna velük az elmúlt években, ugyanakkor azt is elmondták, hogy mindent megtettek azért, hogy nekik kedvezőtlen módon hagyják el tulajdonukat. Ügyük akkor vett számukra pozitív fordulatot, amikor a fideszes képviselő segítséget nyújtott nekik.

Nem pénzt kért, pénzt költött a képviselőnő

Péntek óta az önkormányzat lapjában folyamatosan támadják Chovanecz Katát - hamis információkkal mossák össze a nevét, így próbálva hitelteleníteni. Ennek egyik legdurvább formája az az olvasói levél, amit az önkormányzati portál „házi olvasói levélírója”, Nemes László írt egy két gyermeket nevelő édesanyáról.

"Durva lesz, amit írok, de tetszik vagy sem, Chovanecz Kata olyan, mint az uzsorás, aki koldulni küldi a gyereket, de előtte még eltöri a kezét is, hogy jobban meghassa az embereket. Élősködik mások nyomorán." - írta a lapnak.

Az alpári megjegyzésről megkérdeztük a képviselőnőt is, aki két számlával is igazolta, hogy a szemétszállítási díjat ő fizette ki. Azt pedig a Cserepes soron lakók is megerősítették ismét, hogy ezt az összeget nem kérte vissza Chovanecz Kata, sőt még ételt is vitt nekik a szemétszedés után.

Mutatjuk a számlákat:

Szembe megy a tényekkel az önkormányzat

Egy 75 millió forintos ajánlatról szóló levél átadását is a képviselőnő által átadott ajánlatok közé sorol a város. A hangulatkeltésnek tökéletes és valóban földtől elrugaszkodott ajánlat azonban nem azokhoz a lakókhoz köthető, akiket Chovanecz Kata képvisel. Azt egy, a területen álló ház tulajdonosa adta, aki életvitelszerűen nem él ott. A négy levél, amire az előbbivel összemosva hivatkozik az önkormányzat, és az önkormányzati lap viszont nem tartalmaz összeget, abban csupán egy méltó, a jelenlegihez hasonló életkörülményeket biztosító lakhelyet kérnek a Cserepes soron lakók.

Az önkormányzati lapban rendszeresen igénytelen és rendezetlen területnek mutatják a Cserepes sori házakat, pedig mint látható azok rendben vannak tartva.

Bár az a vád éri Chovanecz Katát, hogy akadályozza a megállapodást, azt a lakók is elmondták, hogy azóta lett fontos a költözésük a önkormányzatnak, amióta a képviselőnő kimozdította ügyüket a holtpontról. Viszont az is egyértelmű, hogy már nem a város szája íze szerint alakulnak a dolgok az ügyben, ráadásul az is egyre nyilvánvalóbb, hogy a torony alatt nagyon olcsón akarnák megúszni a lakásügyet.

Értékes terület, sürgető megállapodás

Az előbb ellehetetlenített, majd bezárt piac már várja a befektetőt, aki nagy valószínűséggel akkor érkezik, ha a Cserepes sor 9-14 alatti ingatlanok bonthatóak lesznek. Ha pedig eltűnnek az épületek, akkor egy igen értékes, beruházásra kitűnően alkalmas terület jön létre.

Minden bizonnyal ez volt a célja az önkormányzatnak a piac kigolyózásával és a lakók kitelepítésével is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.