Gazdaság

Teljes kártalanítást kapnak a Sberbank ügyfelei

Teljes kártalanítást kapnak a Sberbank ügyfelei

2022. október 17., hétfő
Teljes kártalanítást kapnak a Sberbank ügyfelei

Megkapják a teljes követelésüket aSberbankbetétesei, a kártalanítás jövő héten indul - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke hétfőn a közszolgálati televízióban.

Hozzátette: az érintetteknek nincs tennivalójuk, a végelszámoló egyénileg keresi fel a károsultakat. Nagyjából 2500 ügyfélnek volt 100 ezer euró feletti betétje a banknál, ők kapják most meg a pénzüket.

Az MNB március 2-án közölte: miután az európai szanálási hatóság végelszámolást indított a magyarSberbankanyavállalatánál, az osztrákSberbankEurope AG-nál, a jegybank is visszavonta aSberbankMagyarország Zrt. engedélyét, és elrendelte a végelszámolását.

Most mintegy 160 milliárd forintot fizetnek ki az ügyfeleknek.

Az érintettek addig nem kaphatják meg a pénzüket, amíg a kötelező adategyeztetést el nem végzik a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében - jelezte az alelnök. A kártalanítás 1-2 hónapot vehet igénybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.