Közélet

Szegeden is százak tüntettek

Szegeden is százak tüntettek

2022. október 6., csütörtök
Szegeden is százak tüntettek

Több száz tanár és diák gyűlt össze szerda este a Széchenyi téri Klebersberg-szobornál, hogy a pedagógusok munkájának elismeréséért, és a tanárok megbecsüléséért tüntessenek, a Veritas Virtus Libertas és a Szabad Város Egyesület által szervezett demonstráción. A szervezők felhívásukban annak támogatására szólítottak fel, „hogy gyermekeink, unokáink a jövőben méltó körülmények között, korszerű oktatási rendszerben, elhivatott pedagógusok irányításával váljanak felelős szegedi polgárokká!”.

A szegedi megmozduláson több baloldali képviselő is ott volt. Szabó Sándor az MSZP országgyűlési képviselője mellett a Nagy Sándor momentumos alpolgármester, és Mihalik Edvin, Szintén a Momentum képviselője is posztolta közösségi oldalán közös képüket.

Forrás: facebook.com

Korábban megírtuk, hogy szerdán reggel két helyen élőláncos tiltakozás is volt Szegeden: az egyik a Deák Ferenc Gimnázium és a Krúdy Gyula Szakképző Iskola, a másik a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.