Képgaléria

Szegeden is százak tüntettek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A békésen demonstrálók között szegedi baloldali politikusok is ott voltak.

Több száz tanár és diák gyűlt össze szerda este a Széchenyi téri Klebersberg-szobornál, hogy a pedagógusok munkájának elismeréséért, és a tanárok megbecsüléséért tüntessenek, a Veritas Virtus Libertas és a Szabad Város Egyesület által szervezett demonstráción. A szervezők felhívásukban annak támogatására szólítottak fel, „hogy gyermekeink, unokáink a jövőben méltó körülmények között, korszerű oktatási rendszerben, elhivatott pedagógusok irányításával váljanak felelős szegedi polgárokká!”.

A szegedi megmozduláson több baloldali képviselő is ott volt. Szabó Sándor az MSZP országgyűlési képviselője mellett a Nagy Sándor momentumos alpolgármester, és Mihalik Edvin, Szintén a Momentum képviselője is posztolta közösségi oldalán közös képüket.

Forrás: facebook.com

Korábban megírtuk, hogy szerdán reggel két helyen élőláncos tiltakozás is volt Szegeden: az egyik a Deák Ferenc Gimnázium és a Krúdy Gyula Szakképző Iskola, a másik a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium előtt.

Előző sztori

Kövér László: a tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk

Következő sztori

Gázolás miatt késnek a vonatok Szeged és Budapest között