Balhé

Rommá törte a százéves zákányszéki keresztet egy embercsempész

Rommá törte a százéves zákányszéki keresztet egy embercsempész

2022. október 29., szombat
Rommá törte a százéves zákányszéki keresztet egy embercsempész

Rommá tört a Papp János és neje által 1923-ban állított út menti kereszt Zákányszéken. A helyreállításra gyűjtés indul a faluban.

Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere a Délmagyarnak elmondta, több baleset történt már ebben a kereszteződésben, amelyek nagy részét migránsokat szállító járművek okozták. Ennek esett áldozatul legutóbb a Papp-kereszt, ami egy út menti kegyhely.

A teleülés első embere hozzátette, jelentkeztek a család leszármazottai, hogy természetesen ők is szeretnének részt venni a helyreállításban. Janes Zoltán plébánossal karöltve az önkormányzat is magáénak tekinti a helyreállítás ügyét. Szeretnénk visszaállítani eredeti állapotába. Hamarosan kezdődik a Zákányszék–Bordány kerékpár­út építése. A kereszt nincs útban, de olyan helyre szeretnénk visszatenni, ahol biztos nem akadályozza a munkálatokat – közölte.

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.